Anchetatorii francezi au anunţat vineri după-amiază descoperirea unei note în care este apărată gruparea Stat Islamic lângă cadavrul atacatorului de pe Champs-Elysees. Jihadiştii ISIS au revendicat deja atacul asupra poliţiştilor francezi, susţinând că a fost comis de către Abu Yussef Belgianul, dar autorităţile franceze l-au identificat pe atacator drept Karim Cheurfi, originar dintr-o suburbie a Parisului, transmite Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu există mai multe detalii despre conţinutul acestei note.

Un poliţist şi-a pierdut viaţa, în vreme ce alţi doi au fost răniţi în atacul armat din centrul Parisului. Atacatorul înarmat a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine de pe Champs-Elysees, fiind identificat ulterior drept Karim Cheurfi (39 de ani).

De asemenea, autorităţile i-au percheziţionat apartamentul din suburbia pariziană Chelles şi au reţinut trei membri ai familiei lui Cheurfi.

Surse din rândul autorităţilor franceze au precizat că suspectul a fost condamnat în 2003 pentru tentativă de omor, după ce a deschis focul împotriva unor poliţişti din Franţa.

Karim Cheurfi a fost reţinut inclusiv în luna februarie pentru o serie de ameninţări împotriva forţelor de ordine, dar a fost eliberat după ce anchetatorii nu au reuşit să găsească dovezi împotriva sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.