Premierul Sorin Grindeanu a afirmat vineri, la Brăila, că vorbeşte din oră în oră cu Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, despre starea drumurilor din România şi a explicat că toate instituţiile implicate intervin acolo unde este nevoie, la fel cum s-a întâmplat şi la începutul acestui an când, ţara s-a aflat sub avertizare de cod roşu de ninsoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am raport şi din partea Ministerului Afacerilor Interne. Doamna ministrul îmi trimite din oră în oră raportul legat de drumurile închise. (...) Mă asigură că se lucrează aşa cum s-a lucrat  şi într-o perioadă mai grea, în ianuarie când am avut cod roşu. Deci toate structurile sunt în funcţie (...) şi lucrurile sunt controlate.”, a explicat Grindeanu când a fost întrebat dacă ştie care este starea drumurilor după ninsorile abundente din unele zone ale ţării.

Circulaţia pe 12 drumuri naţionale, majoritatea din Moldova, a fost întreruptă, porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunţă Centrul Infotrafic. O autoşenilată şi o autospecială intervin de zece ore pentru preluarea a patru persoane din judeţul Buzău care au nevoie de dializă. Aproape 7.000 de gospodării din judeţul Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, vineri dimineaţă din cauza avariilor apărute în reţelele de distribuţie, din cauza ninsorilor. O femeie din localitatea ieşeană Voineşti a născut în autospeciala de transport victime multiple în drum către maternitate, în timp ce în cazul unei alte femei însărcinate, din comuna Dagâţa, a fost trimisă şenilata, din cauza drumului acoperit cu zăpadă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.