Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avertizat vineri după-amiază că atacul terorist de pe bulevardul Champs-Elysees va avea un impact puternic asupra alegerilor prezidenţiale din Franţa. Un număr de 11 candidaţi se confruntă duminică în primul tur al cursei pentru palatul Elysee, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un alt atentat terorist în Franţa. Francezii nu vor mai suporta multe incidente asemănătoare. Va avea un efect uriaş asupra alegerilor prezidenţiale!”, a scris liderul american pe Twitter.

Un poliţist francez şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost răniţi în noaptea de joi spre vineri, după ce un atacator înarmat a deschis focul pe aglomeratul bulevard Champs-Elysees din zona centrală a metropolei Paris. 

De asemenea, atentatul are loc cu doar câteva zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, după ce candidata de extremă-dreapta a promovat o retorică antiimigraţionistă, care în opinia ei va pune capăt ameninţării teroriste din Franţa.

Atacul armat a fost deja revendicat de către jihadiştii Statului Islamic.

Franţa se află în stare de urgenţă încă din 2015 şi s-a confruntat cu un val de atacuri islamiste, majoritatea comise de tineri care au crescut în Franţa şi Belgia. În total, peste 230 de oameni au fost ucise în atacuri teroriste din ultimii doi ani, cele mai sângeroase atacuri zguduit Paris şi Nisa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.