Mii de arbori au căzut în municipiul Iaşi, din cauza greutăţii zăpezii, iar zeci de echipe de muncitori acţionează pentru curăţarea şoselelor, în timp ce în judeţ opt drumuri sunt în continuare închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, vineri, că stratul de zăpadă măsoară în unele cartiere ale oraşului peste 25 de centimetri şi că marea problemă este legată de ruperea unor arbori. A fost blocată circulaţia pe unele artere, iar mai multe maşini au fost avariate.
 
„Codul portocaliu lasă urmări în municipiul Iaşi. Grosimea stratului de zăpada, mai ales în zonele Bucium şi Copou a depăşit 25 de centimetri. Vântul şi volumul mare de zăpadă au provocat sute de căderi de arbori. Dacă numărăm şi de arborii mici, vorbim de mii. S-a acţionat toată noaptea, se acţionează în continuare. Sunt 70 de utilaje şi echipe de muncitori peste tot în oraş. Au fost 11 maşini avariate. Acţionăm pentru degajarea căilor de circulaţie”, a declarat primaul Iaşiului Mihai Chirica.
 
Pe de altă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat că la ora 13.00 opt drumuri judeţene erau în continuare închise, după ce alte patru au fost redate circulaţiei în ultimele ore.
 
„Există opt tronsoane de drum judeţean care sunt închise traficului rutier: Ciorteşti-Dolheşti, Moşna-Bohotin, Ţibăneşti-Dagâţa, Ruginoasa-Heleşteni,  Kogălniceni-Oboroceni, Paşcani-Mirosloveşti, Măcăreşti-Grozeşti şi Tătăruşi-Iorcani. În prezent echipele de intervenţie acţionează cu 10 autocamioane de tip lamă cu sărăriţă, patru autogredere, două freze şi patru încărcătoare frontale”, a declarat Vlad Ciobanu, purtătorul de cuvânt al CJ Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.