În aproape 80 la sută dintre cazurile de violenţă în familie, persoana agresată este soţia, relevă un sondaj de opinie realizat la nivel naţional în cadrul unei campanii de conştientizare privind violenţa în familie, desfăşurat de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sondajului de opinie realizat la nivel naţional pe un eşantion de 2.000 de persoane, patru din 10 români au spus că au întâlnit printre cunoştinţe cazuri de violenţă în familie, în 79 la sută dintre acestea persoana agresată fiind soţia.

De asemenea, 86 la sută dintre participanţi consideră că faptele de violenţă în familie ar trebui sancţionate mai aspru, iar 72 la sută sunt de părere că poliţia este principala instituţie care ar trebui să intervină în astfel de cazuri.

Dintre persoanele intervievate, 78 la sută ştiu că există o lege referitoare la prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Sondajul de opinie a fost realizat în cadrul campaniei naţionale de conştientizare şi informare publică privind violenţa în familie, obiectivul principal fiind de prevenire a violenţei în familie, promovarea egalităţii de gen şi combaterea stereotipurilor de gen, precum şi discriminarea sexuală în context familial.

Potrivit sondajului, cel mai receptat mesaj al campaniei a fost: ”Victimele violenţei în familie sunt protejate de lege” (73 la sută).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.