Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Antena 3, că a lucrat la programul de guvernare cu fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru că este un bun profesionist, şi îşi "asumă" faptul că a colaborat cu o persoană care are probleme în justiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pentru prima dată o spun public, pentru că mi se pare că e datoria mea să fac lucrul ăsta. Darius a fost unul din oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Vâlcov. (...) A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte bună pregătire. Pe lângă alţi specialişti cu care am lucrat la programul de guvernare, cu Darius am lucrat şi la acest program de guvernare", a spus Dragnea.

Întrebat despre problemele în justiţie ale fostului ministru, liderul PSD a spus că "îşi asumă asta", pentru că Vâlcov este un profesionist.

"Are probleme în justiţie, dar Darius Vâlcov este unul din oamenii care, prin contribuţia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contribuţie serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine. Şi eu îmi asum lucrul ăsta", a spus el.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina.

Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012 - 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.