Circulaţia feroviară pe magistrala 400, între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita, oprită în cursul dimineţii după ce un copac a căzut peste linia ferată din cauza vântului puternic, a fost reluată. În judeţul Suceava, din cauza zăpezii de aproximativ cinci centimetri, a fost restricţionat traficul maşinilor de peste 7,5 tone pe DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, iar în judeţul Maramureş, circulaţia este oprită pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci doborâţi de vânt pe şosea..Portul Midia a fost redeschis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la ora 9:45, în judeţul Maramureş, traficul rutier este oprit pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci care au fost doborâţi de vânt pe carosabil. Tot în zona respectivă, un autotren a derapat şi a intrat în şanţ, fără însă a afecta circulaţia. În zona respectivă, şoseaua este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1 - 2 centimetri.

La această oră, echipele de intervenţie lucrează pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor căzuţi pe şosea.

În judeţul Covasna, începând cu ora 9:15, traficul rutier a fost reluat pe DN11, în Pasul Oituz, deocamdată cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Circulaţia fusese oprită în vederea facilitării intervenţiei utilajelor de deszăpezire.

În judeţul Cluj, începând cu ora  9:00, traficul rutier a fost oprit pe DN1(E60), între localităţile Ciucea şi Poieni, pentru un sfert de oră, din cauza unui copac care a fost doborât de vânt pe şosea, fiind reluat după îndepărtarea arborelui. Circulaţia a fost oprită din aceeaşi cauză şi pe DN1J, între localităţile Gârbău şi Căpuşu Mare, şi aici fiind reluată după ridicarea de pe carosabil a copacului căzut.

Începând cu ora 9:00, în judeţul Constanţa a fost redeschis şi portul Midia, astfel că la ora actuală nu mai sunt porturi închise la Marea Neagră. Din cauza vântului puternic, manevrele fuseseră suspendate în porturile de la Marea Neagră în cursul serii de miercuri.

În judeţul Suceava, începând cu ora 8:30, din cauza zăpezii care măsoară aproximativ cinci centimetri, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei. Pe DN17, în Pasul Mestecăniş (spre limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud), sunt zone în care stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri.

Drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, iar poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă.

Începând cu ora 8:15, circulaţia feroviară a fost reluată pe magistrala 400, între staţiile Sânsimion şi Băile Tuşnad, în judeţul Harghita. Traficul feroviar în zona respectivă fusese oprit din cauza căderii unui arbore pe linia de cale ferată, cinci trenuri acumulând întârzieri.

Tot în judeţul Harghita, traficul rutier a fost oprit pentru scurt timp pe DN12C, la ieşirea din Lacu Roşu către Gheorgheni, tot din cauza unui copac doborât de vânt pe carosabil. În acea zonă, stratul de zăpadă măsoară în jur de un centimetru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.