Tocmai ti-ai cumparat o casa si ai devenit fericitul posesor al unei locuinte? Urmatorul pas consta in amenajarea si decorarea casei, insa bugetul tau este limitat si nu poti apela la serviciile unui designer profesionist?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fii fara griji, iti poti amenaja si singur locuinta, daca urmezi acesti 5 pasi simpli:

 Stabileste un buget fix. Probabil ca achizitionarea noii locuinte te-a adus intr-un impas financiar, iar acum nu ti-au ramas prea multi bani pentru amenajarea ei. De aceea, va trebui sa faci niste calcule riguroase, sa stabilesti un buget fix pentru decorarea casei si sa incerci sa te incadrezi in aceasta suma. Stim ca nu iti place sa te imprumuti de la prieteni sau familie, motiv pentru care iti recomandam sa soliciti credite online pe creditfix.ro, pe care le poti obtine simplu si rapid, avand la dispozitie o perioada de 45 de zile pentru ramburs.

 Verifica instalatiile termice si electrice si gandeste-te bine daca vrei sa faci vreo schimbare acum, pentru ca dupa ce termini cu decoratiile nu vei mai avea cum sa dai inapoi. Daca vrei sa renunti la caloriferele vechi si ruginite, poate ca ar fi util sa-ti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala. Prin comparatie cu sistemul clasic, acesta ofera un grad mai mare de confort si in plus, este un sistem inteligent, cu ajutorul caruia vei putea face multa economie. Daca iti surade ideea, poti afla mai multe detalii pe https://www.carbonheat.ro/incalzire-in-pardoseala/. De asemenea, este indicat sa-ti instalezi si un sistem de iluminare inteligent, cu ajutorul caruia vei face economie la bani, intrucat becurile, bazate pe senzori de miscare, se aprind in functie de comportamentul si de rutina zilnica a proprietarului.

Pentru inceput, cumpara doar mobilierul de baza. Sfatul nostru este sa nu iti umpli casa cu mobila, pentru ca, in primul rand, stilul baroc nu mai e de mult la moda, iar in al doilea rand, nu e deloc practic, nici din punct de vedere financiar, nici in ceea ce priveste utilizarea eficienta a spatiului pe care il ai la dispozitie. Asadar, pentru inceput, cumpara doar mobilier pentru bucatarie, un birou, o canapea, un sifonier si un pat.

Iar daca tot esti la capitolul asta, asigura-te ca achizitionezi si un set de lenjerie de pat calitativa si confortabila, cum sunt aceste lenjerii de pat bumbac de la Freeteks. Ideea este ca nu are rost sa te grabesti sa cumperi de acum tot mobilierul, pentru ca gusturile se schimba frecvent si peste doar doua luni iti vei dori sa redecorezi. Asa ca, momentan achizitioneaza doar strictul necesar, iar in timp poti completa si cu alte piese.

·Acorda o atentie speciala culorilor. In amenajarea fiecarei camere in parte, te sfatuim sa tii cont de cromatica. Spre exemplu, poti folosi portocaliu pentru bucatarie, verde pal pentru living si bleu sau violet deschis pentru dormitor.

Peretii din baie ii poti vopsi cu alb, bleu sau crem, deoarece culorile mai aprinse nu se potrivesc in baie. E recomandat sa te ocupi de vopsirea peretilor inainte de a amenaja mobila. Daca nu vrei sa apelezi la un specialist in constructii, poti ruga un grup de prieteni sa-ti dea o mana de ajutor. Pe ei nu trebuie sa-i platesti, pentru ca ii poti cinsti cu o masa copioasa si cateva beri si vor fi mai mult decat multumiti. In felul acesta, munca devine mai distractiva, iar tu vei reusi sa economisesti o multime de bani!

Nu incarca spatiul cu prea multe obiecte decorative. Desigur, e frumos sa decorezi noua locuinta, insa nu te avanta! Daca nu vrei sa cheltuiesti prea mult, poti vizita diverse targuri de vechituri, unde, vei fi surprins, dar este posibil sa gasesti obiecte frumoase la preturi foarte mici. Rabdarea este cheia, asa ca asigura-te ca nu te grabesti in acest proces. In plus, poti sa decorezi locuinta cu obiecte pe care le-ai primit de la cei dragi, de-a lungul timpului, cum ar fi tablouri, carti, fotografii in rama, ceasuri si asa mai departe. Nu incarca locuinta cu prea multe decoratii, deoarece va deveni un kitsch. Aranjeaza mobila intr-un mod practice si asigura-te ca spatiul e aerisit, iar locuinta e intima si confortabila.

Cel mai important aspect in amenajarea si decorarea noii locuinte, despre care nu ti-am povestit mai sus, este sa te asiguri ca iti lasi amprenta personala in fiecare lucru pe care il faci, astfel incat, de fiecare data cand revii in acest loc, sa simti ca ai ajuns, intr-adevar, acasa

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.