Un influent parlamentar german i-a îndemnat pe imigranţii turci să dea dovadă de mai mult angajament faţă de valorile democratice ale Germaniei, după ce o majoritate clară a celor 1,4 milioane de imigranţi turci din această ţară cu drept de vot s-a pronunţat în referendumul turc de duminică în favoarea consolidării puterilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agenţiei proguvernamentale turce Anadolu, 63,07% dintre turcii care au votat în Germania au făcut-o în favoarea acordării unor puteri vaste lui Erdogan.

Cem Ozdemir, unul dintre liderii Partidului Verzilor, el însuşi fiul unui imigrant turc, a declarat luni pentru DPA că această susţinere puternică a lui Erdogan este  rezultatul unor politici de integrare în Germania vechi de decenii şi care au eşuat.

Germania nu le-a dat niciodată turcilor sentimentul unei apartenenţe totale, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.