Ministerul de Interne a anunţat identitatea atacatorului sinucigaş, care şi-a detonat duminică centura cu explozibili în biserica coptă din localitatea Tanta. Este vorba de Mamdouh Amin Mohamed Baghdadi, un locuitor din Qina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 45 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce doi atacatori sinucigaşi s-au detonat în duminca Floriilor în catedrala creştinilor copţi din Alexandria, precum şi într-o biserică creştină din Tanta, o localitatea situată în delta Nilului.

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat cele două atacuri coordonate asupra minorităţii creştine, care reprezintă aproximativ 15% din populaţia Egiptului.

Baghdadi s-a născut în 1977. De asemenea, acesta este unul din cei 19 presupuşi militanţi dintr-o celulă teroristă resposabilă pentru atacul sinucigaş care a zguduit la finele anului trecut principala catedrală a creştinilor copţi din Cairo.

Autorităţile egiptene au arestat doar trei din cei 19 presupuşi militanţi ai celulei teroriste după atacul revendicat de Statul Islamic.

Guvernul egiptean a promulgat o stare de urgenţă după atacurile sinucigaşe din duminca Floriilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.