Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis sancţionarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social al fondului, de 75 milioane lei, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înfiinţare, şi a decis retragerea autorizaţiei directorului general Raluca Ţintoiu, din cauza mesajului trimis clienţilor, legat de naţionalizarea fondurilor de pensii private, a declarat, joi, vicepresedintele ASF responsabil de sectorul pensiilor private, Ion Giurescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din România, şi-a anunţat recent clienţii că, în ultimele săptămâni, ar fi existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

CITEȘTE ȘI Dragnea: Scandalul despre naţionalizarea pensiilor a pornit de la Mişu Negriţoiu; Parlamentul va demite toată conducerea ASF

ASF a criticat, miercuri, decizia NN Pensii de a se adresa clienţilor, acuzând că este o poziţie "excesivă şi neavenită". ASF susţine că "nu au fost şi nu sunt discuţii oficiale pe acest subiect".

Conducerea ASF a audiat joi conducerea NN Pensii şi a stabilit sancţionarea fondului.

”Am decis sancţionarea NN Pensii cu o amendă de 750.000 lei, reprezentând 1% din capitalul social, retragerea autorizaţiei de director general al fondului Raluca Ţintoiu, şi amendarea acesteia cu 100.000 lei”, a declarat Giurescu.

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a declarat că noţiunea de naţionalizare a fondurilor private de pensii, intens discutată în ultimele zile, este o ”fumigenă aruncată” care nu are niciun sens şi nicio dimensiune politică, în condiţiile în care pensiile nu pot fi ”confiscate sau naţionalizate”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.