Transportul în comun în municipiul Ploieşti este complet blocat, joi, toate autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele retrăgându-se la bază în condiţiile în care angajaţii firmei de transport public deţinută de Consiliul Local sunt în grevă de avertisment ca urmare a dificultăţilor financiare cu care se confruntă societatea. Anterior, şoferii şi vatmanii au recurs şi la alte forme de protest, aceasta fiind prima dată când întrerup total circulaţia mijloacelor de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mijloacele de transport în comun operate de SC Transport Călători Express (TCE) SA Ploieşti, firmă al cărei unic acţionar este Consiliul Local Ploieşti, nu circuculă joi, de la ora 9.00 până la ora 11.00. 

Autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele au fost retrase la bază întrucât angajaţii TCE SA sunt în grevă de avertisment pentru a atrage atenţia asupra dificultăţilor financiare ale societăţii. Aceştia spun că, din cauza subfinanţări, este pusă în pericol siguranţa angajaţilor, dar şi a călătorilor.

”Nu ni se dau bani pentru motorină, nu ni se dau bani pentru piese de schimb. Nu s-a negociat cu angajaţii contractul colectiv de muncă. Aşa nu se mai poate ca această firmă să funcţioneze”, a declarat pentru News.ro liderul sindicatului din TCE, Ion Mişcă.

Nici bugetul SC TCE SA nu a fost aprobat în şefinţa extraordinară de la începutul acestei luni în care Consiliul Local Ploieşti a aprobat bugetele celorlalte instituţii şi societăţi aflate în subordinea administraţiei locale.

Anterior, angajaţi SC TCE au recurs la diverse forme de protest, de la pichetări ale sediului Palatului Administrativ în timp ce în interior se ţinea şedinţa Consiliului Local până la reducerea numărului de mijloace de transport, aceasta fiind prima data când aceştia refuză să mai circule, transportul în comun din Ploieşti fiind complet blocat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.