Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă, miercuri, că a pus la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) un serviciu web pentru validarea datelor în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor, remediind, temporar, deficienţele înregistrate în sistemul MySMIS2014, destinat solicitanţilor de fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a eforturilor depuse de specialişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost pus la dispoziţia personalului abilitat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene un serviciu web pentru validarea datelor necesare în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor. Astfel, sistemul MySMIS2014 utilizat de către MDRAPFE poate fi folosit de către solicitanţii de fonduri europene, inconvenienţele de accesare fiind înlăturate", spun reprezentanţii MAI.

Ei precizează că soluţia identificată este una tranzitorie, specialiştii din MAI continuând activităţile pentru remedierea tuturor disfuncţionalităţilor înregistrate, până la repunerea în funcţiune a sistemului în integralitatea sa.

MDRAPFE anunţă că, pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari afectaţi, perioada depunerii de proiecte pentru apelurile cu termen-limită deschise la acest moment în MySMIS2014 va fi prelungită cu o săptămână.

MAI şi MDRAPFE au transmis, marţi, că s-au constatat deficienţe la nivelul unei baze de date din componenţa sistemului naţional informatic de evidenţă a persoanelor, ceea ce a împiedicat înregistrarea de noi utilizatori ai aplicaţiei destinate solicitanţilor de fonduri europene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.