Spitalul Colentina din Capitală a rămas fără energie electrică, marţi, pentru aproximativ o oră, în timp ce aveau loc două operaţii, iar în secţia de terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, potrivit şefului Secţiei ATI, Lelia Iliescu. Ea a precizat că generatorul spitalului nu a pornit, iar pentru doi dintre pacienţi s-a recurs la ventilaţie mecanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, în momentul în care s-a oprit curentul doi pacienţi erau pe masa de operaţie, dar aparatele aveau acumulatori, astfel că nu s-au întrerupt intervenţiile.

"La terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, aparatele pentru trei dintre ei aveau acumulatori şi atunci nu a fost problemă, dar pentru ceilalţi doi a fost nevoie de ventilaţie mecanică la balon. Din nefericire, nu a pornit generatorul spitalului, am anunţat conducerea, iar noi am alergat între blocul operator şi terapie intensivă", a declarat, pentru News.ro, şeful Secţiei ATI de la Spitalul Colentina, Lelia Iliescu.

Ea a precizat că una dintre operaţii s-a încheiat, iar cealaltă este în desfăşurare.

Pana de curent a durat aproximativ o oră, la ora transmiterii acestei ştiri fiind reluată alimentarea cu energie electrică a Spitalului Colentina.

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au precizat pentru News.ro că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la ora 11.35, în urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Ştefan cel Mare din Capitală.

Potrivit sursei citate, echipele E-Distribuţie Muntenia au intervenit şi au restabilit alimentarea integrală cu energie electrică la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.