Reprezentanţii producătorului american de ţigarete Philip Morris au prezentat luni, în cadrul unei întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu, proiectul unei investiţii semnificative pentru piaţa din România, a anunţat luni Guvernul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Philip Morris International a anunţat recent că a investit circa 300 de milioane de euro pentru transformarea unei fabrici de ţigări din Grecia într-o unitate de producţie de stick-uri de tutun destinate produsului fără fum.

Sorin Grindeanu i-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe preşedintele Philip Morris, Christos Harpantidis, şi pe directorul general al Philip Morris România, Branislav Bibic. La întâlnire au mai participat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, vicepreşedinte al ANAF, Marius Florea, şi consilierul de stat Marius Nica.

”Reprezentanţii companiei producătoare de ţigarete au prezentat proiectul unei investiţii semnificative pentru piaţa locală, menită să contribuie la dezvoltarea mediului investiţional din ţara noastră. România este cea de-a treia piaţă aleasă de către Philip Morris International pentru demararea acestui proiect pilot, reprezentanţii companiei apreciind climatul prietenos investiţiilor din ţara noastră, mai ales în sfera cercetării şi inovării”, se arată în comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu a salutat decizia grupului american şi a afirmat că România va continua eforturile pentru asigurarea unui climat investiţional cât mai atractiv pentru mediul de afaceri, prin menţinerea unui cadrul legal predictibil.

“Salutăm investiţiile care asigură crearea de noi locuri de muncă, plătite la un nivel cât mai apropiat celui european. Forţa de muncă competitivă din România trebuie apreciată şi plătită pe măsură“, a declarat şeful Executivului.

Philip Morris a construit o fabrică în Otopeni în 1997, iar mărcile principale de ţigări comercializate în România sunt Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M şi Chesterfield.

Phillip Morris România a obţinut în 2015 venituri totale de 201,5 milioane lei (44,8 milioane euro) şi un profit net de 27 milioane lei (6 milioane euro), potrivit raportului financiar depus la Ministerul Finanţelor. La finalul lui 2015, compania avea 630 de angajaţi.

Principalii concurenţi pe piaţa din România ai Philips Morris sunt British American Tobacco (BAT) şi Japan Tobaco International (JTI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.