Rusia şi Iran au transmis un avertisment dur Statelor Unite, în timp ce miniştrii de Externe se pregătesc pentru a participa la summitul G7 din Lucca. În acest sens, preşedintele rus şi liderul iranian le-au transmis americanilor că au depăşit o ”linie roşie” atunci când au lansat 59 de rachete de croazieră asupra bazei forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat ca răspuns faţă de atacul chimic de la Khan Sheikhoun, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata americană a lansat 59 de rachete ca răspuns la un atac chimic orchestrat de forţele guvernamentale, în care şi-au pierdut viaţa 86 de persoane, inclusiv copii din provincia Idlib.

Între timp, o aripă a grupării libaneze Hezbollah a transmis un comunicat din partea Moscovei şi Teheranului, în care aliaţii preşedintelui Assad promit să răspundă în forţă dacă va exista o agresiune asemănătoare împotriva Guvernului Siriei.

Statele Unite şi Marea Britanie se pregătesc să transmită un mesaj puternic Rusiei în cadrul summitului G7, cerând Moscovei să ajute la realizarea unui plan pentru reconstruirea Siriei.

Boris Johnson şi Rex Tillerson sunt pregătiţi să ofere Rusiei şansa de a reveni în G8, dacă renunţă la sprijinirea regimului Assad.

Şeful diplomaţiei britanice a avertizat că americanii ar putea să lanseze noi raiduri aeriene după atacul bazei al-Shaayrat.

”Crucial - ei ar putea să facă asta din nou. Nu putem să pierdem momentul”, a declarat ministrul de Externe al Marii Britanii.

De asemenea, acesta a precizat că este momentul ca Putin să vadă adevărul despre tiranul pe care-l sprijină în Siria.

G7 este reprezentat de Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite. La acest summit vor participa şi reprezentanţii Uniunii Europene.

Unii diplomaţi europeni cred că politica americană nu este clară, întrucât doreşte în acelaşi timp o schimbare a regimului sirian şi distrugerea Statului Islamic.

Ambasadoarea Statelor Unite de pe lângă Naţiunile Unite, Nikki Haley, a declarat că prioritatea preşedintelui este o schimbare de regim în Siria, dar secretarul de stat a precizat că prima prioritate este mai degrabă distrugerea Statului Islamic.

Statele Unite şi Marea Britanie îi acuză pe ruşi de complicitate la moartea civililor din Khan Sheikhoun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.