Papa Francisc a binecuvântat o mulţime uriaşă de credincioşi catolici, alcătuită din câteva zeci de mii de persoane, cu ocazia slujbei oficiale pe care a Suveranul Pontif susţinut-o în piaţa Sfântul Petru din Roma în Duminica Floriilor, ce marchează începutul Săptămânii Marii, informează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Papa Francisc, purtând veştmintele oficiale, a condus tradiţionala procesiune de Florii, la Vatican, duminică dimineaţă.

Duminica Floriilor marchează intrarea în Ierusalim a lui Iisus, înainte de a fi crucificat.

Această zi este una dintre cele mai solemne sărbători ale creştinătăţii şi simbolizează debutul Săptămânii Mari (Săptămâna Patimilor).

Cu această ocazie, papa Francisc a binecuvântat zecile mii de credincioşi catolici care erau prezenţi, duminică dimineaţă, în piaţa Sfântul Petru din Roma.

”În numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Pacea fie cu voi!”, a spus papa Francisc în finalul slujbei oficiale.

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creştină fără dată exactă, celebrată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paştelui. Sărbătoarea reaminteşte credincioşilor creştini un eveniment menţionat de toate cele patru Evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor.

Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.