Jandarmii buzoieni au fost solicitaţi să intervină, sâmbătă, după ce un urs a fost găsit captiv la marginea unei păduri, în dreptul localităţii buzoiene Cozieni. Pentru că jandarmii nu au în dotare tranchilizante, deşi au atribuţii să intervină în astfel de situaţii, a fost nevoie de sprijinul unui vânător ca să elibereze animalul prins într-un gard de sârmă împletită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Buzău, Georgiana Nazâru, un localnic a sunat, sţmbătă dimineaţă, la 112 spunând că la marginea pădurii de la Cozieni un urs ar fi captiv într--un laţ.

Opt jandarmi au pornit spre locul indicat, însă, pentru că în dotarea Jandarmeriei Buzău nu există tranchilizante şi celelalte lucruri necesare în astfel de situaţii, s-a cerut sprijinul unui vânător.

Ursul a fost tranzchilizat, iar când jandarmii s-au apropiat de animal au constatat că acesta este prins într-un gard de sârmă împletită.

Ursul, o femelă adult, nu este rănit.

După ce va trece efectul tranchilizantelor, autorităţile vor elibera animalul în pădure.

În această perioadă, urşii au dat mai multe atacuri în localităţile de munte ale judeţului Buzău.

La Colţi, animalele sălbatice au coborât din pădure până la casele oamenilor, unde au omorât porci şi capre. Atacuri similare au fost şi la Pătârlagele, în timp ce la Mărgăriteşti urşii au distrus mai mulţi stupi de albine.

Oamenii se tem ca animalele sălbatice să nu-i atace şi pe ei, motiv pentru care autorităţile locale au făcut mai multe demersuri la Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru stablirea pagubelor în vederea acordării de despăgubiri, şi la Garda Forestieră Vrancea pentru ca animalele să poată fi capturate sau împuşcate.

Ursul este un animal protejat de lege şi nu poate fi împuşcat decât cu aviz de la MInisterul Mediului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.