Comedia cu accente horror ”Get Out”, care include glume cu tentă rasială, a primit joi cele mai multe nominalizări - şase - la MTV Movie & TV Awards 2017, o gală care evită clasificările, nominalizând la aceleaşi categorii filme pentru marele ecran, producţii TV şi show-uri difuzate în streaming, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul ”Get Out”, scris şi regizat de actorul de comedie Jordan Peele, a primit şase nominalizări, inclusiv la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun actor” (Daniel Kaluuya), ”cel mai bun personaj negativ” şi ”cea mai bună luptă împotriva sistemului” - o categorie aflată la ediţia sa inaugurală.

Organizatorii acestei gale, ce era cunoscută până anul trecut sub numele MTV Movie Awards, au decis să lărgească spectrul categoriilor şi nominalizărilor, pentru a include - în premieră - şi producţii de televiziune. Ediţia din 2017 va avea loc la Los Angeles pe 7 mai şi va fi prezentată de Adam DeVine, un actor cu cunoscut din filmele seriei ”Pitch Perfect” şi cele ale francizei ”Workaholics”.

Postul MTV, renumit şi pentru faptul că organizează gale cu umor ireverenţios, a înlocuit fostele categorii ”cel mai bun actor” şi ”cea mai bună actriţă” cu categorii neutre din punct de vedere al genului - ”cel mai bun actor într-un film” şi ”cel mai bun actor într-un show TV”.

În urma acestor modificări, lista nominalizărilor, anunţate joi, o include pe Emilia Clarke, protagonistă a serialului ”Game of Thrones”, care va concura la categoria ”cel mai bun actor într-un show TV” cu Donald Glover din serialul ”Atlanta” şi cu Mandy Moore din serialul ”This is Us”.

Una dintre categoriile preferate ale publicului, ”cel mai bun sărut pe ecran”, include nominalizarea unui sărut gay între actorii Ashton Sanders şi Jharrel Jerome din filmul ”Moonlight”, premiat cu Oscar în luna februarie, şi sărutul dintre Taraji P. Henson şi Terrence Howard din serialul ”Empire”, o producţie inspirată din universul muzicii hip-hop.

Alte producţii care au primit nominalizări importante sunt filmul ”Beauty and the Beast” şi show-ul horror ”Stranger Things”, produs de Netflix, care vor concura fiecare la patru categorii de trofee.

Câte trei nominalizări au primit serialele ”Atlanta”, ”Game of Thrones” şi ”This is Us”. Tot câte trei nominalizări au primit şi filmele pentru marele ecran ”Hidden Figures”, ”Logan” şi ”Moonlight”.

Gala organizată de MTV premiază staruri din producţii blockbuster şi s-a impus de-a lungul anilor prin atmosfera sa mult mai relaxată, fiind concepută ca un fel de ”antidot”  faţă de sezonul premiilor de la Hollywood, ale cărui gale sunt organizate într-un cadrul mult mai formal. 

Câştigătorii sunt aleşi în urma voturilor exprimate de public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.