Boeing a convenit vânzarea a 30 de avioane unei companii aeriene din Iran, în valoare de 3 miliarde de dolari, acesta fiind al doilea acord convenit de compania americană în această ţară în ultimele patru luni, un posibil test pentru preşedintele Donald Trump, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna decembrie, Boeing a ajuns la un acord de 16,6 miliarde de dolari, pentru vânzarea de avioane companiei Iran Air, primul contract de acest fel din 1979.

Acordurile au fost convenite după ridicarea majorităţii sancţiunilor internaţionale împotriva Iranului, în cadrul acordului nuclear al ţării cu puterile occidentale.

Trump a criticat acordul, dar a lăudat Boeing ca un creator important de locuri de muncă în industria americană.

Compania Iran Aseman Airlines a semnat un acord cu intenţia de a cumpăra 30 de avioane 737 MAX, a anunţat marţi Boeing într-un comunicat. Valoarea contractului este evaluată la preţurile de listă ale avioanelor, care de obicei sunt reduse în cazul comenzilor mari.

Contractul include opţiunea de achiziţie a altor 30 de aderonave 737 MAX.

Livrarea avioanelor este programată să înceapă în 2022.

Un contract de  o asemenea mărime ar crea sau susţine aproximativ 18.000 de locuri de muncă în Statele Unite, potrivit Boeing, care citează calcule ale Departamentului pentru Comerţ.

Boeing va încerca să obţină acordul Biroului american pentru Controlul Activelor Străine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.