Administraţia Prezidenţială şi Guvernul vor marca, duminică seara, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria vor fi iluminate în albastru în timpul nopţii, în semn de solidaritate cu persoanele cu autism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecţiune, Administraţia Prezidenţială participă la Campania „Light It Up Blue”, alăturându-se demersurilor societăţii civile şi organizaţiilor profesionale. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat, în această seară, în albastru, în intervalul orar 20:00 – 6:00. Scopul acestui demers este de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pacienţii cu autism şi de a combate stigmatizarea şi prejudecăţile legate de această afecţiune", anunţă Preşedinţia.

Şi Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, începând cu ora 20.00.

"De zece ani, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Guvernul României s-a alăturat în mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii şi persoanele adulte care suferă de această tulburare au nevoie de atenţie şi înţelegere. Sunt oameni valoroşi, dar diferiţi, care au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă", spune premierul Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă.

Începând cu anul 2007, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului se marchează pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.