Aproape 100 de angajaţi ai societăţii de transport public din Ploieşti, deţinută de Consiliul Local, pichetează, vineri după-amiază, Palatul Administrativ din municipiu, în timp ce în interiorul clădirii are loc şedinţa CL Ploieşti. Oamenii susţin că vor să atragă atenţia administraţiei locale asupra faptului că firma de transport se confruntă cu dificultăţi financiare, iar vechimea vehiculelor pune în pericol siguranţa călătorilor, ei purtând pancarte cu mesaje precum ”Robii adună, trântorii consumă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de angajaţi ai societăţii comerciale Transport Călători Express (TCE) SA Ploieşti participă, vineri după-amiază, la un protest autorizat, organizat în centrul oraşului în faţa Palatului Administrativ, protestatarii spunând că vor să atragă atenţia autorităţilor asupra dificultăţilor financiare cu care se confruntă firma de transport. 

Acţiunea are loc în contextul în care în una dintre sălile de şedinţă din interiorul clădirii are loc şedinţa Consiliului Local Ploieşti, care este unic acţionar la SC TCE SA Ploieşti.

Oamenii susţin că societatea are probleme financiare grave şi că starea vehiculelor cu care se face transportul călătorilor în municipiu este precară, în aşa fel în cât în multe situaţii siguranţa pasagerilor şi a şoferilor de autobuze şi troleibuze este pusă în pericol.

Protestatarii nu scandează, dar au adus cu ei vuvuzele cu care fac zgomot şi poartă pancarte pe care scrie: ”Robii adună, trântorii consumă”, ”Salvaţi TCE” sau ”SOS TCE”.

Firma de transport public din Ploieşti a început să aibă probleme financiare în urmă cu mai mulţi ani, după ce a pierdut un proces cu ANAF şi a fost nevoită să plătească la buget peste 12 milioane de lei, bani pe care inspectorii fiscali i-au imputat sub formă de TVA şi ulterior majorări de întârziere pentru servicii de transport pe care firma de transport public le-a efectuat în favoarea unor categorii sociale cum ar fi pensionari, persoane cu handicap sau studenţi şi elevi care au beneficiat de subvenţii.

În ultimele luni angajaţii SC TCE Ploieşti au participat la diverse forme de protest. Luni aceştia au scos pe traseu doar o treime dintre mijloacele de transport public, mii de călători fiind afectaţi de greva declanşată de şofer şi vatmani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.