Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, că, în urma evaluării şefilor de parchete, ”e doar o problemă de timp până când domnul ministru Tudorel Toader va fi schimbat de la Justiţie”, adăugând că deja vede ”o presiune din ce în ce mai crescută în privinţa domniei sale din partea comunicatorilor PSD”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La cum am văzut, e doar o problemă de timp până când domnul ministru Tudorel Toader va fi schimbat de la Justiţie. Va urma o perioadă intensă de monitorizare asupra dânsului. Deja văd o presiune din ce în ce mai crescută în privinţa domniei sale din partea comunicatorilor PSD. Sunt de acord cu domnul ministru, că nu revoci şefii de parchete doar ca să dai satisfacţie unor lideri de partide”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la Timişoara.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora.

El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituirea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că "nu îşi asumă" raportul prezentat public de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, comentând ironic că procurorii şefi ai celor două instituţii "tremură de frică" odată cu anunţarea mecanismului de verificare din partea Ministerului Justiţiei. Dragnea a mai spus că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader, chiar dacă este "dezamăgit" de raportul acestuia, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de premierul Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a răspuns, joi, criticilor aduse evaluării făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, afirmând că raportul a fost făcut de persoana care trebuia, ”şi nu de către prim-ministru şi nici de către preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Senatului sau preşedintele României".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.