Barbora Strycova, ultima jucătoare de top care a revenit în circuit după o suspendare pentru dopaj, s-a arătat nemulţumită de faptul că Maria Şarapova este sprijintă din toate părţile ca să se întoarcă în competiţii, după ce a fost depistată pozitiv. Sportiva cehă spune că Şarapova n-are nicio prietenă printre jucătoarele profesioniste.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2013, Strycova a fost suspendată şase luni, după ce a fost depistată pozitiv cu sibutramină. Ea a explicat că substanţa intezisă a provenit dintr-un medicament pentru slăbit şi că nu a ştiut că produsul era contaminat. Strycova a revenit în cricuit normal, fără wildcard-uri.

"Nu sunt prietena ei. Nu cred că are vreo prietenă în circuit. Cred asta pentru că ea nu vorbeşte cu nimeni", a spus despre Şarapova jucătoarea de 31 de ani, acum pe locul 20 WTA, potrivit dailymail.co.uk.

Întrebată dacă participă la turneul de la Stuttgart, la care urmează să revină sportiva rusă, Strycova a răspuns: "Da şi sper să încep miercuri. Cred că nu e în regulă. Cred că atunci când faci ceva de acest fel trebuie să fii pedepsită şi eşti pedepsită prin faptul că nu joci. Nu am nimic cu ea. Nu îmi plac însă regulile. Brusc, ea poate juca miercuri, noi venim după Cupa Federaţiei şi trebuie să jucăm marţi. Asta nu-mi place. Dar, bineînţeles, ea este Maria şi ce poţi face? Nu o să mă enervez din cauza asta, dar sunt un pic şocată referitor la ce se întâmplă la turneul de la Stuttgart. Dar nu pot schimba nimic, aşa că nu mă gândesc la asta."

Maria Şarapova, fostă numărul 1 mondial, dar fără clasament acum, va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Stuttgart, miercuri, 26 aprilie, prima zi după expirarea suspendării dictate de ITF la începutul anului trecut, pentru folosirea de substanţe interzise. După ce a primit un wildcard la competiţia germană, ea a fost invitată şi la turneul de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, şi la cel de la Roma.

Mai mulţi jucători de tenis, printre care Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga şi Caroline Wozniacki, s-au declarat împotriva invitării la turnee a sportivilor care au foslosit substanţe interzise.

"Cred că ar trebui să munceşti ca să revii", a declarat Murray, în timp ce Wozniacki a considerat o lispă de respect faţă de ceilalţi jucători invitarea Mariei Şarapova la turnee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.