Prinţul de Wales, aflat în cea de a doua zi a vizitei sale în România, a ajuns, joi seară, la Palatul Elisabeta, unde a fost întâmpinat de Principesa Margareta şi de Principele Radu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jandarmii pe cai au format un şir de onoare, iar alţi patru militari au fost dispuşi la intrarea în palat pentru a-i acorda onorul. Doi militari ai Regimentului 30 Gardă au fost dispuşi în gheretele de la intrare, iar alţi doi, în interior, sub arcade, îmbrăcaţi în costume de paradă. Alături de steagul României , la intrarea în Paltul Elisabeta a fost arborat şi steagul Marii Britanii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După întrevederea cu Principesa Margareta şi Principele Radu, moştenitorul Coroanei britanice va merge să vadă arţarul pe care l-a plantat în gradina Palatului Elisabeta în 2011, dacă vremea va permite, au spus reprezentanţii Casei Regale a României.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În curtea Muzeului Satului, învecinat cu Palatul Elisabeta, mai multe persoane l-au aşteptat pe Prinţul Charles. "Am fi vrut să-l vedem la Patriarhie, dar nu am ajuns. Dacă nu putem merge la Londra, măcar aici să-l vedem", au spus două studente.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta şi în 2011 şi 2016.

Joi, în cea de-a doua zi a vizitei sale în România, Prinţul Charles a vizitat Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti” din Bucureşti, unde s-a prins într-o horă, după care a fost primit la Palatul Victoria de către premierul Sorin Grindeanu. Prinţul Charles al Marii Britanii a vizitat şi Palatul Patriarhiei, unde s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel, dar şi Parcul Natural Văcăreşti, unde a fost întâmpinat de către Adriana Mitsue Ivama Brummell, soţia ambasadorului britanic Paul Brummell, şi de Dan Bărbulescu, manager executiv al Asociaţiei Parcul Naţional Văcăreşti şi s-a întâlnit cu voluntari şi studenţi.

Prinţul de Wales al Marii Britanii şi-a început vizita în România miercuri, când a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol , apoi a fost primit, la Palatul Cotroceni, de către preşedintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Aceasta este cea de-a doua vizită oficială în România a Prinţului Charles, din 1998 şi până în prezent.

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.