Un cetăţean german care pretindea că este avocat şi deschisese în Brăila, în mod fictiv, un cabinet de avocatură, a fost arestat, alături de un alt german, cei doi fiind acuzaţi că, împreună cu încă o persoană, membră a aceleiaşi grupări infracţionale, au înşelat cu sume importante de bani mai mulţi cetăţeni de pe teritoriul Germaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestările s-au făcut după ce, joi, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au făcut două percheziţii la locuinţele din Brăila a doi cetăţeni germani, bănuiţi de fals de documente, oamenii legii punând în executare două mandate europene de arestare emise pe numele acestora.

Investigaţiile poliţiştilor au relevat că, în cursul anului 2016, mai mulţi cetăţeni germani ar fi obţinut bani, în mod ilegal, înşelând alte persoane, pe teritoriul Germaniei, folosindu-se de calităţi false.

Cei în cauză ar fi confecţionat documente emise de instituţii ale statului german, cu care s-ar fi legitimat în faţa unor autorităţi sau persoane fizice, obţinând diferite avantaje. Astfel, ar fi indus în eroare mai mulţi cetăţeni germani spunându-le că, pentru asigurarea unor proprietăţi, trebuie să achite diferite sume de bani.

Poliţiştii români au făcut cercetări, în baza unei cereri de comisie rogatorie internaţionale, transmise de autorităţile judiciare germane, respectiv Parchetul Augsburg, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.

Astfel, la data de 29 martie, în baza delegării Parchetului, poliţiştii români, însoţiţi de doi reprezentanţi ai Poliţiei Germane şi de ofiţerul de legătură al Bundeskriminalamt la Bucureşti, au făcut două percheziţii domiciliare în Brăila, la doi cetăţeni germani. În acelaşi timp, pe teritoriul Germaniei, au fost făcute alte zece percheziţii.

În urma descinderilor, au fost identificate numeroase documente falsificate pe care cei în cauză le-ar fi folosit pe teritoriile României şi Germaniei, respectiv paşapoarte, apostile, acte oficiale, ştampile false, precum şi armament şi muniţie pentru care nu deţineau documentele legale.

Cercetările au scos la iveală, totodată, că unul dintre cei doi cetăţeni germani în cazul cărora s-au făcut percheziţii pe teritoriul judeţului Brăila şi-ar fi arogat în fals calitatea de avocat, atât în Germania, cât şi în România, având deschis un cabinet de avocatură, în Brăila, în mod fictiv.

În acest caz, au fost puse în executare trei mandate de arestare, dintre care două în România în baza unor mandate europene de arestare emise de către autorităţile germane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.