Televiziunea Antena Stars a fost somată, joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru ediţii ale emisiunilor ”Refresh”, din 4 februarie, şi ”Star Magazin”, din 16 noiembrie 2016, în care Gheorghe Turda şi Daniela Gyorfi au furnizat detalii din viaţa personală a altor persoane, fără acordul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisiunea ”Refresh”, prezentată de Oana Turcu şi difuzată pe 4 februarie, s-a desfăşurat în locuinţa interpretului de muzică populară Gheorghe Turda, care i-a făcut confesiuni moderatoarei despre viaţa sa. Unul dintre subiectele interviului acordat s-a referit la o relaţie amoroasă a lui Gheorghe Turda. El a vorbit despre fosta sa parteneră de viaţă, Lucia Lazăr, şi despre motivele care au dus la destrămarea relaţiei.

”Cel puţin o jumătate de emisiune au vorbit foarte urât despre mine, jignindu-mă public, arătând fotografii cu mine şi filmuleţe din diferite ocazii, dar, mai ales, când l-am salvat de la moarte. În loc de mulţumire, vedeţi şi dumneavoastră ce primesc. Nu-mi doresc aşa ceva, l-am rugat de nenumărate ori să mă lase în pace, am ieşit din viaţa lui de atâta timp, având o vârstă înaintată, nemaifiind invitat să cânte, a luat emisiunile de can-can la rând şi principalul subiect sunt eu, jignindu-mă în fel şi chip, desigur minţind grosolan”, arată reclamaţia femeii la adresa emisiunii ”Refresh”.

În emisiunea ”Star Magazin” din 16 noiembrie 2016, prezentată de Laura Micovschi, a fost difuzat un interviu al Danielei Gyorfi, acordat prin telefon, şi au fost afişate titluri precum: ”Daniela Gyorfi, faţă în faţă cu amanta lui George Tal”, ”Cântăreaţa povesteşte ce s-a întâmplat când s-au văzut”, potrivit raportului de monitorizare.

”A fost difuzat un material video potrivit căruia ar fi avut loc o întâlnire între subsemnată şi doamna Daniela Gyorfi şi domnul Tal Gheorghe (...) Atât intrebările formulate de către moderatoarea emisiunii, cât şi răspunsurile formulate de doamna Daniela Gyorfi au avut caracter denigrator şi au adus atingere demnităţii, onoarei şi moralităţii subsemnatei cât şi a familiei mele”, arată reclamaţia.

Somaţia a fost propusă de Radu Herjeu, în baza articolului 33, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că este interzisă difuzarea de ştiri, dezbateri, anchete sau de reportaje audiovizuale care constituie imixtiuni în viaţa privată şi de familie a persoanei, fără acordul acesteia.

”Această televiziune a fost, cred, rebranduită la un moment dat exact pentru asta, pentru a intra în budoarul aşa-ziselor staruri şi să scoată de acolo ce mai găseşte. Eu înţeleg că au invitat-o pe doamna (Lucia Lazăr, n.r.), dar faptul că nu doreşte să vorbească despre viaţa ei personală în public la televizor nu înseamnă că ai voie să o faci tu. Aici e vorba despre articolul 33, care spune foarte clar – nu poţi discuta despre viaţa personală sau de familie a cuiva fără acordul acestei persoane”, a spus Radu Herjeu, precizând că au fost difuzate detalii care nu au avut legătură doar cu viaţa lui Gheorghe Turda.

La rândul ei, Dorina Rusu a spus că în emisiunea ”Refresh” s-au făcut acuzaţii la adresa unei persoane, fără ca aceasta să fie întrebată.

”Mi se pare că dânsul se poartă absolut jalnic. Un bărbat care apare la televizor şi vorbeşte despre relaţia intimă pe care a avut-o cu o femeie (...) Am văzut doar nişte acuzaţii la adresa unei persoane, fără ca ea să fie întrebată”, a spus Dorina Rusu.

Sancţiunea a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi în sala de şedinţă - Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Valentin Jucan şi Florin Gabrea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.