Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, comentează deciziile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind Ministerul Public şi DNA, afirmând că nu a dat "drumul ghilotinei", însă prin acţiunile sale a "aprins fitilul unei bombe", arătând că PSD ar putea recurge la acest pas cu o nouă ocazie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Unii aşteptau astāzi o ghilotinā ministerialā peste capetele parchetelor. Eu am spus de ieri (vezi interviu 22) cā nu va cere revocarea. Şi aşa a fost. Dar, atenţie! Toader e mai şmecher decat pare. N-a dat drumul ghilotinei, dar a aprins fitilul unei bombe. De ce? Pentru cā a spus douā lucruri: 1. Nu revoc, pentru cā nu e oportun; 2. Procurorii nu pot ancheta guvernul pentru emiterea de acte normative", scrie Predoiu, pe Facebook.

El afirmă că astfel a fost "amorsată o bombă" pentru că "ce nu e oportun azi, poate fi oportun mâine", iar în cazul unei noi OUG 13 se va cere revocarea dacă procurorii se sesizează din nou.

"În alte cuvinte, Toader Tudorel Ministrel tocmai a întins un scut nuclear peste Guvernul Pesedel. Şi nu e scutul de la Deveselu", scrie Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora. El a precizat că evaluarea şefilor celor două instituţii a fost făcută de el, fără niciun fel de presiune şi ingerinţă şi că nu a verificat soluţii din dosare. Toader a susţinut, însă, că este oportună "instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligaţii de raportare a activităţii procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ", iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiţiei, fără ingerinţe în activitatea procurorului de a da soluţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.