Cei doi deţinuţi care au ajuns la spital după ce s-au bătut într-o sală de judecată a Tribunalului Bacău au revenit în Penitenciarul Bacău, fără a se impune internarea lor. Conducerea unităţii de detenţie nu a luat, deocamdată, nicio măsură disciplinară, însă celor cinci persoane implicate în conflict le este interzis să se întâlnească în incinta penitenciarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău au decis că cei doi deţinuţi care au ajuns, marţi, la unitatea medicală după ce s-au bătut în sala de judecată nu necesită tratament în spital, unde fuseseră trimişi de cadrele medicale ale Penitenciarului Bacău. Astfel, cele două persoane private de libertate au revenit în unitatea de detenţie, unde se află în arest preventiv.

”Ancheta continuă în acest caz, iar faţă de cele cinci persoane nu a fost luată nicio măsură disciplinară. Însă, deţinuţii în cauză vor trebui să evite contactul unul cu celălalt în incinta penitenciarului”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru.

Incidentul de la Tribunalul Bacău, în care cinci deţinuţi s-au bătut în sala de judecată după ce preşedintele a dispus scoaterea cătuşelor, va fi anchetat şi de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, în urma sesizării făcute de către reprezentanţii penitenciarului.   

Cei cinci deţinuţi s-au lovit reciproc în spaţiul special destinat persoanelor private de libertate, la începutul procesului în care erau judecaţi. În consecinţă, agenţii Penitenciarului Bacău care-i aveau sub supraveghere au intervenit şi i-au încătuşat, cei cinci deţinuţi fiind evacuaţi imediat din sala de judecată. Ulterior, aceştia au fost conduşi la unitatea de detenţie, unde le-au fost acordate îngrijiri medicale. Doi dintre deţinuţi, care au suferit leziuni mai grave, au necesitat transportul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.

Cei cinci deţinuţi implicaţi în conflict sunt cunoscuţi ca persoane agresive, fiind clasificate în categoria ”persoanelor private de libertate cu risc pentru situaţia locului de deţinere”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.