Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii producătorului de avioane Boeing, la care a participat şi premierul Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre înnoirea flotei Tarom.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o întâlnire cu premierul şi Boeing pentru înnoirea flotei de transport a Tarom. Compania a demarat procedura de achiziţia a două aeronave pentru înlocuirea celor două Airbus-uri. Puteam face asta de anul trecut, dacă se prevedeau banii în buget”, a spus Răzvan Cuc, în cadrul evenimentului "Transporturi şi Infrastructura în 2017", organizat de revista Capital.

Ministerul Transporturilor a anunţat, marţi, că Tarom a demarat la începutul lunii februarie o procedură care vizează achiziţia a două aeronave în leasing operaţional, în prezent aceasta fiind în etapa de evaluare a ofertelor.

Tarom a retras anul trecut două aeronave Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă, potrivit conducerii companiei.  

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.