Islanda înregistrează în această perioadă un veritabil ”baby boom” (creştere spectaculoasă a numărului de naşteri, n.r.), la nouă luni după ce echipa naţională de fotbal din această ţară a umilit selecţionata Angliei, eliminând-o în optimile de finală de la Euro 2016, informează independent.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Islanda, o mică ţară insulară, cu o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori, a învins Anglia, o ţară cu o tradiţie legendară în fotbal, cu scorul de 2 - 1, în optimile de finală de la Euro 2016.

O astfel de victorie, repurtată într-o competiţie majoră, nu are loc în fiecare zi.

Potrivit indepedent.co.uk, locuitorii din Islanda au sărbătorit în mai multe feluri acea victorie surprinzătoare.

După nouă luni de la câştigarea meciului cu Anglia, ziarul local Visir a raportat o creştere spectaculoasă a numărului de naşteri în Islanda.

În weekendul 25-26 martie 2017 a fost înregistrat cel mai mare număr din istoria Islandei de injecţii epidurale ce au fost administrate pacienţilor internaţi în spitalele din această ţară. Procedura, ce constă în administrarea de tranchilizante în şira spinării, este practicată frecvent în timpul naşterilor.

Nu se ştie deocamdată câţi dintre bebeluşii născuţi weekendul trecut vor fi numiţi după fotbaliştii naţionalei de fotbal a Islandei, care au produs una dintre cele mai mari surprize de la Euro 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.