Principalul post public de televiziune, TVR 1, îşi lansează grilă de programe axată pe informaţie şi dezbateri, pe 17 aprilie, urmând să difuzeze scurte buletine de ştiri aproape la fiecare oră, emisiuni noi, precum ”1 Matinal”, prezentat de Dorin Chioţea şi Maria Linda, dar şi o emisiune de cultură în fiecare vineri după-amiază, intitulată ”Cooltura”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În noul format, grila de programe a TVR 1 cuprinde, ca primă noutate - ”1 Matinal”, programul de dimineaţă al postului, ce va fi difuzat în intervalul 07.00 - 10.00, ai cărui prezentatori sunt cei mai noi membri ai echipei TVR - Maria Linda şi Dorin Chioţea, informează TVR.

Cea de-a doua noutate este faptul că emisiunea care prezintă evenimentele importante şi oamenii zilei, ”Perfect Imperfect”, cu Emma Zeicescu, se difuzează, începând cu noua grilă, în intervalul 10.00 - 12.00, de luni până vineri.  

De la Alina Stancu, telespectatorii TVR 1 vor afla ce se întâmplă ”Aici, acum”, emisiunea programată în intervalul 13.00 - 14.00”.

În noua emisiune ”Pulsul zilei”, difuzată în fiecare zi, de luni până vineri, de la 18.35, Radu Tudor propune telespectatorilor TVR 1 o discuţie relaxată, pornind de la ştirile importante ale zilei. Temele momentului sunt dezbătute cu invitaţi, dar şi cu telespectatorii, prezenţi prin intermediul reţelelor de socializare.

În după-amiezile de vineri, Mirela Nagâţ prezintă emisiunea ”Cooltura”, de la 17.30, cu informaţii despre concerte, spectacole, artişti, expoziţii şi teatre.

Principala emisiune informativă a zilei - ”Telejurnalul”, îşi păstrează orele de difuzare: ”Telejurnal” 14.00 şi 17.00 - cu Teodora Popa, şi ”Telejurnal” 20.00 - cu Mihai Constantin. La fel şi ”Ora de ştiri”, de la 23.00 - cu Mihai Rădulescu. Aproape la fiecare oră vor fi difuzate scurte buletine de ştiri.

În weekend, Dorina Florea prezintă ”Telejurnalul” de 14.00 şi cel de 20.00.

”România 9”, talk-show-ul de sinteză prezentat de cu Ionuţ Cristache, este programat la fel, de luni până joi, de la ora 21.00, în direct.

Tot noutate este şi tronsonul de emisiuni de la ora 22.30, care va prezenta: oameni ale căror istorii merită spuse, la emisiunea ”Izolaţi în România” (luni), cu reportaje semnate de Dite Dinesz, şi metode prin care telespectatorii se pot feri de infractori, la ”Anchetele comisarului Antonescu” (marţi).

Pe acelaşi tronson de emisiuni, telespectatorii pot urmări emisiunea ”Banii tăi”, cu Monica Ghiurco (miercuri), ”Drum bun!”, emisiune interactivă de circulaţie rutieră, cu Cristina Şoloc şi Virgil Vochină (joi) şi ”Eu, consumatorul”, cu Sorin Mierlea, care cuprinde informaţii şi sfaturi pentru cumpărături fără capcane (vineri).

În zilele de weekend sunt programate emisiuni de publicistică şi travel, interviuri şi documentare, emisiuni dedicate vieţii la ţară, folclor, sănătate şi delicii culinare.

În dimineţile de sâmbătă, Sonia Argint Ionescu prezintă ”Vreau să fiu sănătos”, de la ora 10.00, iar de la 14.30, este programată noua serie ”Adevăruri despre trecut”.

Urmează ”Ora Regelui”, de la ora 15.00, iar la 16.00, serialul ”Memorialul durerii”, realizat de Lucia Hossu Longin.

Emisiunea de analiză şi sinteză a politicii mondiale ”Lumea azi”, realizată de jurnalista Ioana Dumitrescu, prezintă şi explică cele mai importante evenimente internaţionale, timp de o oră, în fiecare sâmbătă, de la 17.00.

De la 18.00, Cristian Tabără prezintă ”Exclusiv în România”, iar de la 18.50, ”Teleenciclopedia” continuă cu noi episoade.

De la ora 21.00, este programat ”Dosar România”, ce cuprinde trecutul, prezentul şi, posibil, viitorul acestei ţări. Reportajele sunt prezentate de Irina Păcurariu.

Interviurile din cadrul emisiunii ”Profesioniştii”, realizate de Eugenia Vodă, sunt difuzate tot sâmbăta, de la ora 22.00, iar de la 23.00, Luminiţa Velciu prezintă emisiunea ”Recurs la morală”.

Dimineţile de duminică sunt dedicate vieţii religioase, tradiţiilor, agriculturii şi mediului rural. ”Universul credinţei”, ”În grădina Danei”, ”Viaţa satului” şi ”Tezaur folcloric” îşi menţin orele de difuzare. La fel şi emisiunea de politică internă ”Ultima ediţie”, cu Claudiu Lucaci, şi noua serie de ”Politică şi delicateţuri”, cu Mircea Dinescu, de la 15.00. În continuare, amatorii de handbal văd meciuri din competiţiile interne, de la ora 16.00.

O noutate a serilor de duminică este ”Povestea după poveste” spusă de Irina Luca telespectatorilor, de la ora 19.00. Oameni care au făcut cândva subiectele reportajelor Televiziunii Române, întorşi în anonimat, sunt acum readuşi în lumina reflectoarelor, pentru a-şi istorisi finalul poveştii.

Duminica se încheie cu documentare internaţionale, difuzate de la 21.10, iar de la ora 23.00 Cătălin Ştefănescu prezintă ediţii în premieră ”Garantat 100%”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.