Cea mai nouă companie a lui Elon Musk se numeşte Neuralink şi a fost înfiinţată cu scopul de crea un echilibru, pe viitor, între inteligenţa umană şi cea artificială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preocupările lui Elon Musk, poate antreprenorul cu cea mai bună imagine la ora actuală, cu privire la potenţialele pericole pe care o inteligenţă artificială foarte dezvoltată le poate prezenta pentru omenire, nu sunt o noutate.

Noutate este faptul că acesta a înfiinţat o nouă companie care are ca scop final tocmai concilierea dintre cele două tipuri de inteligenţe. Neuralink, cum se numeşte aceasta, este a treia mare companie a antreprenorului american, alături de Tesla şi SpaceX.

Teoretic, performanţa creierului uman ar urma să fie crescută printr-o aşa-numită augmentare tehnologică. În teorie, aceasta ar presupune conectarea la un dispozitiv extern care fie ar creşte viteza de procesare, fie ar oferi acces la o cantitate foarte mare de informaţii. Fie ambele.

Augmentarea tehnologică nu este un concept străin, cel puţin iubitorilor de literatură şi seriale science-fiction. În episodul 5 din sezonul 7 al serialului StarGate SG-1, numit Revisions, fiecare membru al unei comunităţi extraterestre era conectat la o enormă bază de date prin intermediul unui dispozitiv, numit Link, ce se ataşa pe tâmpla acestora.

Noua companie a lui Elon Musk va merge, însă, în paşi mici. Până să-şi poată realiza scopul, acesta va cerceta diverse alte domenii şi afecţiuni ale creierului uman, precum boala Parkinson, epilepsia sau depresia severă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.