Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a declarat vineri seară că lipsa unui consens în rândul republicanilor a dus la retragerea în ultimul moment a controversatei legi de înlocuire a Obamacare. Retragerea acestui proiect reprezintă o mare lovitură pentru preşedintele Donald Trump, care a militat de-a lungul campaniei electorale pentru înlocuirea şi abrogarea Obamacare şi a încercat să-i forţeze pe republicanii nemulţumiţi să voteze legea prin impunerea unui ultimatum şi prin suspendarea abruptă a negocierilor de la Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Astăzi nu prea am obţinut consensul... dar am fost extrem de aproape. De asta am crezut că ar fi înţelept să nu continuăm cu votul şi să retragem legea. Sunt foarte mândru de legea pe care am redactat-o”, a declarat republicanul Paul Ryan într-o conferinţă de presă de la Camera Reprezentanţilor.

De asemenea, liderul republican a explicat că această zi este o dezamăgire pentru Partidul Republican.

”Este greu să faci lucuri mari”, a spus preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Paul Ryan a avertizat că Obamacare va deveni din ce în ce mai rea pentru populaţia Statelor Unite.

”Cred că le făceam democraţilor o favoare, le făceam arhitecţilor o favoare prin aprobarea acestei legi înainte ca Obamacare să înrăutăţească situaţia”, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Trump a dat un ultimatum republicanilor şi a cerut Camerei Reprezentanţilor să voteze vineri controversate lege de înlocuire a Obamacare, care a stârnit îngrijorări atât în rândul democraţilor, cât şi a republicanilor din Congres.

Iniţial, oficialii administraţiei prezidenţiale le-au transmis republicanilor că Donald Trump nu mai are de gând să participe la negocieri şi va trece la următoarea promisiune electorală dacă legislaţia de înlocuire a Obamacare nu trece de Camera Reprezentanţilor, forţând mânca republicanilor nemulţumiţi de proiectul propus de Casa Albă, dar care nu vor să apere legislaţia lui Barack Obama.

Preşedintele american a revenit asupra declaraţiilor sale, precizând că îi aşteaptă în viitor şi pe democraţi la masa negocierilor pentru a discuta despre înlocuirea Obamacare.

Aproximativ 14 milioane de americani ar fi putut să-şi pierdă asigurarea medicală în 2018, în baza noului plan republican de asistenţă medicală, arată analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO).

De asemenea, numărul persoanelor neasigurate urma să crească cu 24 de milioane până în 2026, ajungând la 52 de milioane de oameni în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.