Presa britanică a publicat vineri după-amiază prima imagine cu atacatorul de la Westminster, surprins atunci când era elev al şcolii gimnaziale Huntleys din localitatea Tunbridge Wells, situată în Kent. Khalid Masood s-a născut Adrian Ajao în Kent, dar şi-a schimbat numele după ce s-a convertit mai târziu la Islam. Acesta a locuit de-a lungul vieţii în mai multe oraşe, petrecându-şi prima parte a vieţii alături de mama sa şi doi fraţi vitregi în localitatea Tunbridge Wells, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această fotografie, atacatorul este surprins în echipament sportiv, alături de colegii săi de la şcoala gimnazială Huntleys din Tunbridge Wells.

Adrian Russell Ajao s-a născut în ziua de Crăciun a anului 1964, şi a fost crescut numai de mama sa, care s-a căsătorit şi a mai avut doi băieţi născuţi în Kent.

Khalid Masood (Sursă: Twitter)
Khalid Masood (Sursă: Twitter)

De asemenea, suspectul este tată a trei copii şi s-a mutat de-a lungul vieţii în Crawley (West Sussex), Rye şi Eastbourne (două localităţo din East Sussex), dar a locuit şi la Luton, precum şi în estul metropolei Londra.

“Când am văzut imaginile la televizor şi în ziare cu bărbatul care a comis atacul, l-a recunoscut ca bărbatul care a locuit alături”, a declarat o vecină a atacatorului, din Birmingham.

“Avea un copil mic, care cred că avea cam cinci sau şase ani. Locuia o femeie cu el, o femeie asiatică. Părea destul de amabil, avea grijă de grădina sa”, a povestit Iwona Romek, în vârstă de 45 de ani, precizând că familia s-a mutat în decembrie din West Midlands.

În Birmingham trăiesc peste 213.000 de musulmani, adică o cincime din populaţia oraşului, potrivit unui recensământ din 2011.

Printre alte aliasuri folosite de suspect se numără Adrian Elms.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.