Judecătoria Chişinău a suspendat decretul preşedintelui Igor Dodon din 3 ianuarie 2017 prin care i-a fost ridicată cetăţenia moldovenească fostul preşedinte român Traian Băsescu, relatează Deschide.md. Astfel, decretul lui Dodon nu mai are efect până când dosarul nu va fi judecat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia Judecătoriei, care are ca scop să evite consecinţele iremediabile care pot fi aduse reclamantului, adică lui Traian Băsescu, intră în vigoare imediat, dar poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chişinău. De altfel, Preşedinţia a anunţat că va recurge la această cale de atac.

„Imediat cum vom primi actele instanţei vom veni cu o reacţie suplimentară, cu siguranţă vom contesta acţiunile instanţei la Curtea de Apel. Cu referire la prezentarea probelor să nu-şi facă griji, prevederile legale au fost respectate şi ceea ce vom demonstra”, a declarat consilierul şefului statului moldovean, Maxim Lebedinschi, citat de Unimedia.

Traian Băsescu şi soţia sa Maria au primit cetăţenia Republicii Moldova în luna octombrie a anului trecut. La începutul lunii ianuarie, preşedintele Igor Dodon a semnat un decret prin care i-a retras cetăţenia lui Băsescu.

Ulterior, fostul preşedinte român a atacat în judecată decretul lui Igor Dodon, iar în februarie Curtea Supremă de Justiţie a refuzat să examineze cererea lui Băsescu. CSJ a decis că solicitarea respectivă este de competenţa Judecătoriei Chişinău.

Probele la dosar vor trebui prezentate până la 2 mai 2017, iar primul termen de judecată este 16 mai 2017, la ora 10:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.