Reprezentanţii Turkish Airlines au anunţat marţi după-amiază că linia aeriană este vizată de interdicţia impusă pasagerilor de administraţia Trump, care interzice transportul unor dispozitive electronice mai mari decât telefoanele mobile la bordul unor aeronave cu destinaţia Statele Unite, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autorităţile relevante au decis că acele dispozitive electronice mai mari decât telefoanele mobile sau smartphone-urile nu sunt permise în cabină în zborurile cu destinaţia Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Turkish Airlines.

Doar dispozitivele medicale reprezintă o excepţie de la interdicţia impusă de Washington.

Administraţia Trump a decis luni noaptea să interzică pasagerilor unor companii aeriene din opt ţări predominant musulmane să aducă în ţară dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete sau camere video.

Această interdicţie vizează cel puţin nouă companii aeriene din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, precum Emirates, Royal Jordanian, Turkish Airlines şi EgyptAir.

Însă, pasagerii ar putea să îşi transporte dispozitivele electronice în bagajele de cală, după ce autorităţile americane implementează această interdicţie.

În acest moment nu se cunoaşte exact numărul companiilor aeriene. Presa americană a relatat că acest ordin executiv se bazează pe o serie de informaţii adunate de agenţiile de securitate şi vizează dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete, camere sau jocuri electronice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.