Prim-ministrul Sorin Grindeanu l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger, cu care a discutat despre dezvoltarea cooperării politice dintre cele două ţări, importanţa relaţiei economice în beneficiul ambelor state, dar şi despre comunitatea de români din Austria, premierul exprimându-şi speranţa că cetăţenii români care locuiesc acolo vor primi în continuare aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni ai statelor membre UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Executivului, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea cooperării politice dintre cele două ţări, în paralel cu menţinerea nivelului excelent al schimburilor economice bilaterale.

”Ne dorim o intensificare a dialogului politic între ţările noastre, inclusiv în vederea pregătirii începutului lui 2019, când România va prelua de la Austria preşedinţia rotativă a Consiliului European. O colaborare pragmatică şi eficientă pe tema principalelor dosare europene, în contextul actualelor dezbateri despre viitorul Uniunii, trebuie să fie o prioritate a relaţiilor dintre ţările noastre”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Conform sursei citate, un bun prilej pentru intensificarea acestui dialog va fi vizita pe care prim-ministrul o va face, în viitorul apropiat, la Viena, demersurile în acest sens fiind deja demarate la nivelul Ministerelor de Externe din cele două ţări.

Totodată, în cadrul discuţiei, a fost subliniată importanţa relaţiei economice dintre România şi Austria, în beneficiul ambelor ţări, în condiţiile în care Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat şi despre comunitatea de români din Austria, a doua cea mai numeroasă dintre comunităţile de străini veniţi din interiorul UE.

Premierul român şi-a exprimat speranţa că cetăţenii români din Austria, în marea lor majoritate bine integraţi în societate, vor primi în continuare aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi cetăţeni ai statelor membre UE.

La întâlnire au mai participat consilierul de stat Marius Nica şi adjunctul Şefului de Misiune, Benedikt Saupe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.