Bărbatul de 54 de ani care a fost rănit grav în urma exploziei şi incendiului produse în urmă cu o săptămână la o navă află în reparaţii la o firmă din Galaţi a decedat, inspectorii de muncă preluând cercetarea în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am primit confirmarea decesului. S-a întâmplat vineri. Instituţia noastră a preluat cercetarea", a declarat, luni, şeful Inspectoratului Teriorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ionel Petrea.
 
Bărbatul în vârstă de 54 de ani a suferit arsuri pe aproximativ 70 - 80% din suprafaţa corpului în urma exploziei şi incendiului produse la nava aflată în reparaţii la o firmă din Galaţi şi a fost transportat mai întâi la Spitalul Judeţean din Galaţi, ulterior fiind transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. 
 
Şi o femeie care a făcut un atac de panică a ajuns la Spitalul din Galaţi, însă aceasta nu a avut nevoie de internare.
 
Explozia urmată de un incendiu s-a produs luni, 13 martie, în compartimentul motoare al unei nave împingător.
 
Pompierii au stabilit că bărbatul care a murit a încercat să fumeze două ţigări care s-au aprins şi au ars foarte repede din cauza concentraţiei foarte mari de oxigen din sala motoare a navei.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi a explicat că incendiul a fost provocat în urma formării unui arc electric de la aparatul de sudură manevrat de muncitor.

”Cauza producerii incendiului este crearea unui arc electric al unui aparat de sudură (....) Când să se apuce de treabă s-a format arc electric de la aparatul de sudură care a creat energia termica necesară şi suficientă ca să aprindă materialele inflamabile îmbibate cu oxigen, inclusiv echipamentul lui”, a afirmat Chiriţă.

El a mai spus că a existat imediat o explozie, aceasta fiind definită drept ”o ardere rapidă”.  

Firma la care era angajat muncitorul a fost amendată cu 5.000 de lei pentru nerespectarea unor norme de prevenire a incendiilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.