Aproimativ 12.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de către poliţiştii de frontieră din judeţul Maramureş, în ultimele două zile, de la persoane prinse în timp ce aduceau marfa în ţară, în unul dintre cazuri agenţii trâgând şi trei focuri de avertisment în încercarea de a opri suspecţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, duminică, un echipaj mobil de la Sectorul Maramureş a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Văleni, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Romania, condus de Vasile D., în vârstă de 38 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

”În urma verificării efectuate asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat, sub capotă, mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Drept urmare, bărbatul împreună cu maşina a fost duşi la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor”, se arată în comunicat.

În total, în autoturism au fost găsite 1.580 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 14.500 de lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, ţigările şi autoturismul fiind confiscate.

Tot duminică, o patrulă a poliţiei de frontieră de la Sectorul Vicovu de Sus a observat trei persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România şi care se îndreptau în fugă spre interiorul ţării.

Un tânăr în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, a fost reţinut.

”Poliţiştii de frontieră au procedat la informarea autorităţilor de frontieră ucrainene despre producerea evenimentului, care ne-au comunicat faptul că pe teritoriul Republicii Ucraina au fost descoperite 6 baxuri cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană”, potrivit comunicatului.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă la contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, în continuare efectuându-se verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, sâmbătă, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul Valea Vişeului a observat, în apropierea frontierei de stat, mai mulţi bărbaţi care transportau, spre interiorul ţării, colete voluminoase.

Poliţiştii i-au somat pe bărbaţi, apoi, deoarece aceştia nu s-au supus avertismentelor, au fost trase trei focuri în plan vertical. În cele din urmă, cei urmăriţi au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite.

”Poliţiştii de frontieră au informat imediat autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei. Cu această ocazie au fost descoperite 22 de colete care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.360 pachete cu ţigări marca Marble, a căror valoare se ridică la suma de 94.000 lei”, potrivit comunicatului citat.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.