Norvegia a depăşit Danemarca şi ocupă primul loc în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit unui raport oficial publicat luni, ai cărui realizatori au îndemnat naţiunile din lumea întreagă să stimuleze încrederea socială şi egalitatea pentru a ameliora bunăstarea cetăţenilor lor, informează Reuters. România ocupă locul al 57-lea în acest clasament ce include 155 de ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţările nordice au cele mai fericite populaţii, potrivit World Happiness Report 2017, întocmit de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), o iniţiativă globală ce a fost lansată de ONU în 2012. 

Ţările din Africa Subsahariană, alături de Siria şi Yemen, ocupă în 2017 ultimele locuri în raportul anual al fericirii - ce include 155 de state -, realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include şase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranţa pentru o viaţă sănătoasă, Libertatea de a face schimbări în viaţă, Generozitate şi Încredere. 

În clasamentul din 2017, pe primul loc se află Norvegia, cu un scor general de 7,537. Topul 10 al celor mai fericite ţări din lume este completat de Danemarca, Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia. 

Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi şi Republica Centrafricană ocupă ultimele locuri în clasament.

În acest an, România se află pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825.

Germania se află pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franţa pe poziţia a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc faţă de clasamentul de anul trecut şi se află pe locul al 14-lea.

În 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al cărei punctaj a fost de 7,526, urmată de Elveţia, Islanda, Norvegia şi Finlanda. România se afla pe poziţia a 71-a cu un scor mediu de 5,528.

Obiectivul acestui clasament anual este acela de a furniza un nou instrument folositor guvernelor, companiilor şi societăţii civile, pentru a ajuta ţările din lumea întreagă să găsească metode mai bune pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor lor.

Autorii raportului au îndemnat guvernele lumii să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite şi al altor ţări care au înfiinţat ministere ale Fericirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.