Premierul Sorin Grindeanu şi vicepremierul Sevil Shhaideh au avut, la Timişoara, o întâlnire cu primarii din judeţul Timiş pe care i-au îndemnat să acceseze mai întâi fonduri europene pentru proiectele lor, iar în cazul în care nu vor reuşi să obţină fondurile necesare să acceseze prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, că este nostalgic în ceea ce priveşte vizita la Timişoara şi că a avut o discuţie cu primarii din judeţ privind Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Suntem la finalul unei vizite care ne-a provocat o oarecare nostalgie pentru că m-am întors în locul unde chiar m-am luptat cot la cot cu o parte din oamenii cu care m-am întâlnit astăzi pentru obţinerea de fonduri de la bugetul naţional. Autorităţile locale din Timiş, pe ceea ce înseamnă PNDL1 au avut alocate peste 800 de milioane de lei. Până în acest moment, au fost decontate jumătate sau au fost realizate lucrările pe jumătate. Domnul preşedinte (Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş- n.r.) m-a asigurat că în perioada următoare începe să se lucreze şi la celelalte proiecte”, a declarat Grindeanu.

Premierul a mai spus că, pentru a deveni eligibile pentru PNDL, proiectele nu pot avea finanţare europeană.

”Pentru PNDL, faza a doua, s-au depus multe proiecte de catre autorităţile locale din Timiş, criteriile au fost explicate de doamna vicepremier. Pentru a deveni eligibile, aceste proiecte trebuie să nu aibă finanţare din fonduri UE, adică să nu existe suprapuneri. I-am îndemnat să depună pe fonduri UE şi dacă nu obţin banii, să meargă pe aceasta variantă, pe PNDL2. Urmează ca aceste proiecte să fie jurizate şi o să vedem care este finalul în ce priveşte judeţul Timiş”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a adăugat că Guvernul şi-a propus ca până la sfârşitul anului să atragă 5,2 miliarde de euro, bani de la Uniunea Europeană.

”Ne-am propus planuri ambiţioase de atragere a fondurilor UE, de 5,2 miliarde de euro, până la sfârşitul acestui an. Discuţia cu doamna Corina Creţu a fost tocmai de deblocare. În aprilie, se vor lansa ghiduri de finanţare. Asta înseamnă multă muncă. De aceea, împreună cu Sevil Shhaideh am decis ca din zece în zece zile să avem şedinţă legată de progresul privind fondurile europene ca să atragem ce ne-am propus, şi anume 5,2 miliarde de euro”, a mai subliniat premierul.

Sorin Grindeanu a mai spus că ceea ce Guvernul şi-a propus îîn ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene este realizabil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.