Tânărul care a târât 20 de metri cu maşina un polişit care îl oprise pentru că a trecut pe culoarea roşie a semaforului rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia, în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor, ultraj şi distrugere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ronnen Herscovici este în arestat preventiv din 11 martie, când Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor şi a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Decizia Tribunalului Bucureşti a fost contestată de Ronnen Herscovici la Curtea de Apel Bucureşti, care în 16 martie a menţinut decizia de arestare preventivă, acesta având mandat până în 9 aprilie inclusiv.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Herscovici Ronnen împotriva încheierii de şedinţă din data de 11.03.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 8493/3/2017”, potrivit deciziei Curţii de Apel.

Ronnen Herscovici are 22 de ani şi este, potrivit unor surse judiciare, fiul unui traficant de droguri, Carol Herşcovici, prins în 2001 de poliţişti, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, cu peste 1.000 de tablete de Ecstasy asupra sa.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti îl acuză pe Ronnen Herscovici de tentativă de omor, ultraj şi distrugere, după ce în noaptea de 10 spre 11 martie, a târât cu maşina aproximativ 20 de metri un poliţist de la Brigada Rutieră care îl oprise să îl legitimeze pentru că nu a oprit la culoarea roşie a semaforului.

Tânărul a refuzat iniţial să oprească, apoi a devenit agresiv verbal când poliţistul i-a solicitat documentele, iar la scurt timp după a demarat, cu poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă. Un alt poliţist a plecat imediat în urmărirea lui Herscovici, iar după 20 de metri, poliţistul care a rămas agăţat de maşină a reuşit să sară, potrivit Poliţiei Capitalei.

Poliţistul care a plecat în urmărirea tânărului a solicitat sprijin din partea altor echipaje aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul acestuia. Şoferul a refuzat să coboare şi s-a blocat în maşină. Ulterior, cu ajutorul unei chei de rezervă, care a fost adusă de persoane din familia tânărului, poliţiştii au deschis portbagajul maşinii şi au încercat să îl determine să iasă din autovehicul folosind un spray lacrimogen, însă acesta a demarat, lovind două autospeciale care îl blocau. În acel moment, poliţiştii au tras trei focuri de armă şi au reuşit să îl imobilizeze, nicio persoană nefiind rănită.

Poliţistul care a fost târât cu maşina a suferit fracturi la mai multe degete ale mâinii, fiind dus atunci la spital. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.