Sky News a anunţat vineri dimineaţă că o echipă de jurnalişti britanici - condusă de corespondentul-şef Stuart Ramsay - a scăpat la limită de un atac sinucigaş, care a avut loc în timp ce urmărea ofensiva armatei irakiene împotriva jihadiştilor Statului Islamic din jumătatea vestică a bastionului Mosul. De asemenea, jurnaliştii încercau în acelaşi timp să scape din calea focurilor de armă trase de lunetişti pe prima linie a frontului de la Mosul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa Sky News era formată din corespondentul-şef Stuart Ramsay, cameramanul Nathan Hale, producătorul irakian Haider Kata şi consilierul de securitate Mike Mawhinney.

Atacul sinucigaş a avut loc miercuri, atunci când cei patru au fost nevoiţi să se ascundă într-un autovehicul şi să fugă printr-un câmp acoperit de lunetişti ai Statului Islamic. 

Imaginile surprinse de dronă arată că explozia a avut loc la doar câţiva metri de echipa condusă de Stuart Ramsay. Însă, cei patru au reuşit să scape nevătămaţi datorită unui excavator, care a limitat suflul puternic al exploziei din jumătatea vestică a bastionului jihadist de la Mosul.

”Uneori trebuie să fugi în linia frontului, chiar dacă creierul tău urlă să nu mergi [...] Mi-am simţit mâinile şi picioarele, toate membrele erau acolo. Nu mai aveam de ales după ce am coborât din autovehiculele blindate direct în câmpul de luptă plin de lunetişti. Practic, noi ne ascundeam în dărâmături, încercând să găsim o cale pentru a ieşi de acolo”, a povestit Ramsay.

Forţele irakiene au înregistrat progrese semnificative în ultimele zile, reuşind să preia controlul asupra unui pod principal de peste Tigru.

Jurnalistul Stuart Ramsay este cunoscut după ce a realizat un material despre presupuşii traficanţi de arme din România. Materialul prezenta imagini de la o întâlnire a jurnalistului cu doi presupuşi traficanţi de arme, care îi arătau mai multe tipuri de arme despre care autorul materialului afirma că sunt arme militare. Însă, armele prezentate în imagini erau de vânătoare şi pot fi deţinute legal în ţara noastră de către vânători, colecţionari, precum şi de personalul silvic, potrivit Poliţiei Române.

DIICOT a început în august urmărirea penală faţă trei dintre bărbaţii care apar în reportajul Sky News, pentru complicitate la comunicarea de informaţii false, constituire de grup infracţional şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.