Premierul Sorin Grindeanu a discutat, joi, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, care a venit însoţit de o delegaţie a Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, tema întâlnirii vizând înfiinţarea unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România. Premierului i s-a propus să fie membru de onoare în conducerea viitorului muzeu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul informează că principala temă de discuţie a fost înfiinţarea unui Muzeu al Istoriei Evreilor din România, un demers de consolidare a educaţiei privind istoria Holocaustului. Discuţia a avut loc în contextul organizării la Palatul Victoria, vineri, a primei reuniuni internaţionale a Comitetului Consultativ pentru realizarea muzeului.

Potrivit sursei citate, Sorin Grindeanu şi-a exprimat aprecierea pentru excelenta colaborare între instituţiile din România şi Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite, în special pentru desfăşurarea de programe educative, precum şi în promovarea internaţională a proiectului unui Muzeu al evreilor din România.

“Acest proiect are susţinerea Guvernului României, precum şi a altor instituţii ale statului român. Ne dorim ca acest proiect să devină realitate cât mai curând şi vom colabora îndeaproape, în acest sens, cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul a mulţumit delegaţiei pentru propunerea de a deveni membru de onoare al Board-ului viitorului Muzeu al Istoriei Evreilor din România.

În cadrul întâlnirii, partea americană a reafirmat aprecierea pentru activitatea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» şi pentru rezultatele Preşedinţiei româneşti la Alianţa Internaţională pentru memoria Holocaustului.

La întâlnire au mai participat Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic Internaţional din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Paul Shapiro, director Programe de Înalte Studii din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale MAE şi Alexandru Florian, director general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România – Elie Wiesel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.