Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a plătit până la 38 de milioane de dolari în taxe pentru un venit de 150 de milioane de dolari în 2005, potrivit unor documente publicate de administraţia prezidenţială la scurt timp după ce postul de televiziune MSNBC a anunţat obţinerea a două pagini din declaraţiile fiscale ale miliardarului republican, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a refuzat în mod repetat să respecte una din cele mai importante tradiţii din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, care le cere candidaţilor să-şi publice declaraţiile fiscale şi a evitat să facă asta chiar şi după învestirea sa la Casa Albă.

Moderatoarea MSNBC, Rachel Maddow, a anunţat că a primit documentele de la jurnalistul David Cay Johnston, care le-a primit iniţial prim e-mail, fiind vorba de o posibilă scurgere de informaţii de la Casa Albă.

Acest extras din declaraţiile fiscale demonstrează că preşedintele a plătit 25% în taxe federale în 2005, după ce deduse 100 de milioane de dolari în pierderi.

Casa Albă a precizat într-un comunicat că aceste deduceri au legătură cu ”deprecierea pe scară largă a construcţiilor deţinute de către Donald Trump”.

Însă, aceste declaraţii fiscale obţinute de jurnalişti nu arată dacă preşedintele a plătit taxe federale şi în alţi ani sau ce sume a plătit la bugetul Statelor Unite.

Jurnaliştii NY Times au dezvăluit în octombrie că miliardarul republican a raportat pierderi de 916 milioane de dolari pe o declaraţie fiscală din 1995. Aceste pierderi i-ar fi permis miliardarului să evite plata taxelor federale pentru o perioadă de 18 ani, adică până în 2013.

Însă, Washington Post a scris anul trecut că preşedintele republican nu a plătit taxe federale pentru cel puţin doi ani la sfârşitul anilor '70.

Donald Trump a susţinut anterior că nu are de gând să-şi publice declaraţiile fiscale, întrucât acestea fac parte dintr-un audit condus de IRS.

Experţii au argumentat că agenţia nu poate interzice unei persoane să-şi publice declaraţiile fiscale.

De asemenea, preşedintele a explicat că americanilor nu le pasă de declaraţiile sale fiscale, iar acest lucru este demonstrat de victoria sa în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.