Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că aeroportul din Iaşi va avea o zonă cargo şi un nou terminal, atât din fonduri proprii, cât şi din bani europeni, în timp ce vicepremierul Sevil Shhaideh a afirmat, la Iaşi, că pot fi găsite şi surse de finanţare la nivel guvernamental pentru realizarea investiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJ Iaşi, Maricel Popa, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că aeroportul din Iaşi trebuie dezvoltat în continuare, pentru că nu mai face faţă solicitărilor actuale şi că în acest an va începe realizarea zonei cargo şi se va derula licitaţia pentru studiul de fezabilitate necesar construcţiei unui nou terminal.

„Vrem să demarăm în acest an realizarea zonei cargo şi tot în acest an vom face studiul de fezabilitate pentru un nou terminal. Iaşiul merită să dezvolte aeroportul, pentru că este principala poartă de intrare în oraş. Zona cargo o vom face din fondurile CJ, asta înseamnă patru-cinci milioane de euro, iar pentru terminalul nou se va licita în mai-iunie studiul de fezabilitate. Va fi un terminal cu două sau trei zone de îmbarcare tip burduf pentru avioane mari. Vom depune un proiect pentru a obţine finanţare de la Comisia Europeană. Va fi practic un alt aeroport, vom face şi un nou turn de comandă”, a declarat preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că aşteaptă „o analiză pertinentă şi serioasă” privind modernizarea aeroportului din Iaşi şi că împreună cu şefii CJ Iaşi se pot găsi surse de finanţare şi la nivel guvernamental.

„Aeroporturile nu sunt infrastructuri eligibile pe PNDL. Dar pe viitor aştept de la CJ o analiză pertinentă şi serioasă privind aeroportul Iaşi şi vom identifica sursele de finanţare. Discutăm aici fie că vor fi surse atrase, fie că va fi Fondul Naţional de Dezvoltare, fie Fondul Suveran de Investiţii Strategice”, a afirmat vicepremierul Sevil Shhaideh.

Aeroportul din Iaşi a încheiat anul 2016 cu un trafic de aproape 900.000 de pasageri, iar pentru acest an se estimează că traficul va depăşi un milion de călători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.