Tariful pentru apă şi canalizare va creşte cu 7 bani pe metru cub de la 1 aprilie în Capitală, ca urmare a schimbării structurii tarifare, a declarat marţi directorul general adjunct al Apa Nova Bucureşti, Epsică Chiru. Tariful combinat de apă şi canalizare va creşte de la 5,6 lei pe metru cub, cu TVA inclus, în prezent, la 5,67 de lei pe metru cub, de la 1 aprilie, ceea ce înseamnă o majorare cu 1,25%, însă preţul net rămâne neschimbat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majorarea ar fi generată de diferenţa de regim de taxare între apa potabilă, pentru care se aplică TVA de 8% de la 1 ianuarie 2016, şi canalizare, pentru care TVA este de 19%.

”Din cauza creşterii, din cauza ponderii TVA în componenta de canalizare, care este de 19%, şi din cauza acestei rebalansări, apare această creştere de la tariful combinat cu TVA de 5,6 la 5,67lei. În ceea  ce priveşte populaţia, după calculele noastre, creşterile vor fi de sub 3%”, a spus Chiru, la finalul conferinţei de presă.

Astfel, Apa Nova a modificat ponderile îîn tarifele totale pentru apă şi canalizare. De la 1 aprilie, apa potabilă va reprezenta 65,5% din tariful cumulat la apă potabilă şi canalizare, adică 3,31 lei/metru cub, faţă de 4,13 lei/metru cub la 31 decembrie 2016.

Tariful privind canalizarea va ajunge la 34.5% din tariful cumulat, adică 1,74 lei/metru cub, faţă de 0,92 lei/metru cub la data de 31 decembrie 2016.

„Tariful net cumulat rămâne neschimbat, la unul dintre cele mai reduse nivele din plan naţional”, au afirmat reprezentanţii companiei, în cadrul unui comunicat şi în cadrul conferinţei de presă.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.