Presa sud-coreeană relatează că o organizaţie pentru protecţia animalelor a depus deja o plângere la poliţie împotriva lui Park Geun-hye, acuzând-o pe fosta preşedintă că a abandonat nouă câini în Casa Albastră din metropola Seul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, patrupedele fac parte din rasa nativă Jindos - câini de vânătoare cunoscuţi pentru loialitatea lor şi originari din insula Jindo.

Park Geun-hye a părăsit duminică complexul prezidenţial, la două zile după ce magistraţii constituţionali au demis-o în urma scandalului masiv de corupţie, care a zguduit în ultimele luni Coreea de Sud.

De asemenea, aceasta s-a mutat înapoi în locuinţa sa privată din cartierul Gangnam.

Fosta preşedintă a primit în urmă cu patru ani o pereche de câini Jindos, iar în ianuarie s-au născut şapte pui în complexul prezidenţial din Seul.

Reprezentanţii Casei Albastre au precizat că nu este vorba de abandonarea celor nouă patrupede, care au fost lăsate intenţionat pentru că nu pot fi smulse din singura locuinţă pe care o cunosc.

”Ea le-a spus angajaţlori să aibă grijă de câini şi să găsească o casă bună pentru aceştia dacă va fi nevoie”, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albastră.

Alianţa Busan pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor a depus o plângere penală împotriva fostei preşedinte, pe care o acuză de abandonarea animalelor în complexul prezidenţial din Seul.

”Vrem să ajutăm aceşti câini pentru a nu fi adoptaţi în mod necugetat şi pentru a nu sfârşi la un adăpost pentru animale”, a anunţat o altă organizaţie pentru drepturile animalelor din Coreea de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.