Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, se va afla în România, în perioada 15-17 martie, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autorităţile române şi societatea civilă şi pentru a discuta cu reprezentanţii Guvernului situaţia utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul vizitei sale, înaltul oficial european va avea o întâlnire cu comisiile reunite de afaceri europene ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru a discuta cele cinci scenarii privind viitorul Europei. Acelaşi subiect va fi dezbătut şi cu studenţii de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în suita de evenimente "Dialog cu Cetăţenii", organizată de Comisia Europeană, anunţă Reprezentanţa CE în România.

„Vin în România într-un moment crucial pentru Europa, când se discută cele cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state membre. Este o oportunitate unică pentru România să participe la această decizie istorică. Prin prezenţa mea la Bucureşti, doresc să lansez, în numele Comisiei Europene, o largă dezbatere naţională care să contureze opţiunea românilor pentru viitorul Europei”, a declarat Corina Creţu, potrivit sursei citate.

Joi, comisarul european se va întâlni cu premierul Sorin Grindeanu, cu vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, cu ministrul-delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, cu ministrul Sănătăţii, Florian-Bodog, cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, precum şi cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi cu primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

”Cu această ocazie, îmi doresc ca împreună cu autorităţile responsabile din România să identificăm modalităţile cele mai bune de a coopera astfel încât ţara noastră să încheie cu rezultate cât mai bune perioada financiară 2007-2013 şi să recupereze cât mai repede întârzierile înregistrate în noua perioadă financiară (2014-2020). La nivelul Comisiei Europene, împreună cu serviciile Direcţiei Generale pentru Politică Regională (DG REGIO), suntem gata să oferim tot sprijinul necesar unui progres rapid în domeniile prioritare în acest moment: desemnarea autorităţilor de management şi control, îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante rămase restante, accelerarea implementării şi deblocarea tuturor proiectelor, debirocratizarea şi simplificarea procedurilor la nivel naţional şi, nu în ultimul rând, consolidarea capacităţii administrative la nivel regional şi local”, a mai declarat comisarul european Corina Creţu, înaintea vizitei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.